dac-damsheide team

Het team

 • Marc Swinnen

  Marc Swinnen Marc studeerde af als dierenarts in 1995. De eerste jaren van zijn carriere verzorgde hij zowel grote als kleine huisdieren. In 2001 met de bouw van de praktijk in de Bosstraat te Hamont heeft Marc resoluut gekozen voor de gezelschapsdieren. Wegens verdere groei is er een tweede collega bijgekomen in 2006. Zo werd "DAP Swinnen&Co" geboren.In 2009 werden plannen opgevat om uit te breiden richting Neerpelt ; Zo is er een 2de vestiging van DAP Swinnen&Co opgestart op het Marktplein te Neerpelt.Rond die tijd zijn ook de gesprekken opgestart met DAP Jan Nelissen om een unieke samenwerking te beginnen.Met enige trots mag ik dan ook onze nieuwe praktijk "DAC Damsheide" voorstellen langs de Hamonterweg in Neerpelt, open vanaf 21 januari 2013.
 • Jan Nelissen

  Jan Nelissen Jan is in 2005 afgestudeerd als dierenarts kleine huisdieren aan de Universiteit van Gent. Hierna heeft hij 5 jaar gewerkt als dierenarts in 3 grote dierenartsencentra in het Verenigd Koninkrijk. Tijdens deze periode heeft hij ook nog het ECVPS General Practitioner Certificate in Small Animal Practice behaald. In april 2010 is hij terug naar Belgie verhuisd om de praktijk van zijn vader Leo over te nemen en als dierenartsenpraktijk Nelissen verder te zetten. Hierna zijn dan ook de gesprekken met Marc Swinnen begonnen om samen een dierenartsencentrum op te richten. Vanaf januari 2013 zal Jan full time in Dierenartsencentrum Damsheide werken. Jan zijn speciale interesses zijn de chirurgie en cardiologie van de kleine huisdieren.
 • Dervla Lim

  Dervla Lim Dervla Lim is in 2004 afgestudeerd als dierenarts aan de University of Melbourne in Australië. Ze heeft in Melbourne 3 jaar als dierenarts gewerkt in een groot dierenartsencentrum voor kleine huisdieren. Daarna is ze naar het Verenigd Koninkrijk getrokken om in een nog grotere groepspraktijk te werken. In Engeland heeft ze haar man Jan Nelissen leren kennen en in augustus 2011 is ze naar België verhuisd. Dervla is bij Jan in zijn voormalige praktijk, DAP Nelissen, achter de schermen aan de slag gegaan als dierenarts. In die periode heeft ze hem geholpen met het opstarten van DAC Damsheide en is sinds het begin werkzaam in ons dierenartsencentrum. Dervla haar speciale interesse gaat vooral uit naar de echografie en chirurgie van honden en katten, en gedragsproblemen bij de hond. In haar vrije tijd gaat ze veel wandelen met hun geliefde Dobermann Bruce, leert ze Nemo (hun kat met 3 pootjes) trucjes, en (moes)tuiniert ze graag.
 • Sofie Gielen

  Sofie Gielen Sofie studeerde in 2009 af als dierenarts in Gent. Hierna heeft ze 8 jaar als dierenarts in Nederland gewerkt. Sinds april 2017 versterkt ze met veel plezier ons team. Sinds juni 2018 is Sofie ook gediplomeerde osteopaat voor honden en katten. Naast de osteopathie heeft Sofie extra interesse in konijntjes en knaagdieren, in tandheelkunde en kattendiergeneeskunde. In haar vrije tijd gaat ze graag wandelen met haar hond Luna of brengt ze tijd door met haar gezinnetje.
 • Josée

  Josée Josee is van opleiding psychologe maar heeft al meer dan 30 jaar ervaring als dierenartsenassistente in dierenartsen-praktijk Nelissen (eerst als assistente van Leo en daarna van Jan). Zij zal ook in de nabije toekomst nog part-time dierenartsenassistente zijn in Dierenartsencentrum Damsheide. In haar vrije tijd brengt Josee veel tijd door met haar kleinkinderen en naait ze graag.
 • Maxime

  Maxime Maxime is afgestudeerd als dierenartsassistent aan de Thomas More Kempen. Nadat ze hier op DAC Damsheide een jaar stage heeft gelopen, heeft ze in 2016 ons team vervoegd als parttime medewerker. In haar vrije tijd spendeert ze bij haar paarden waar ze teampenning mee doet. Ook brengt ze veel tijd door met haar gezinnetje.
 • Ricardo

  Ricardo Ricardo studeerde af als dierenartsassistent in 2011, sinds maart 2014 werkt hij parttime bij ons en sinds januari 2016 kan je hem full time bij ons vinden. Zijn vrije tijd gaat vooral uit naar voetbal, zaalvoetbal, badminton en zijn vriendin.
 • 1