Waarom kiezen voor preventieve gezondheidsvoeding/voeding op maat voor je huisdier?

Het is niet meer dan logisch dat de noden van elk huisdier net iets anders liggen, zo heeft een deense dog een andere groeicurve dan een chihuahua. Een oudere hond zijn verteringstelsel werkt niet meer even optimaal als dat van een jonge hond, een gesteriliseerde hond heeft meer kans om te verdikken. Vaak gekende problemen bij bepaalde rassen en huisdieren kunnen al worden bestreden voordat ze optreden. Typische voorbeelden hiervan zijn overgewicht bij retrievers, tandproblemen bij jack russels of urineweg/blaas problemen bij de kat. Door te kiezen voor voeding die aansluit bij de al dan niet gekende problemen houdt u niet alleen uw huisdier langer gezond, maar kan u ook veel kosten uitsparen in een later stadium. Preventieve gezondheidsvoeding op maat van uw huisdier legt er zich op toe deze problemen aan te pakken voordat ze optreden. Vraag vrijblijvend raad aan uw dierenarts of dierenartsassistent.

Voorbeelden die voor een deel vermeden kunnen worden met de juiste voeding

tanden
Tandsteen
Een gebitsprobleem (of tandvleesprobleem) is één van de meest vastgestelde probleem bij de hond en de kat in de dierenartsenpraktijk. Onderzoek wijst uit dat 85% van de huisdieren hier last van ondervindt.
Overgewicht
Overgewicht
Onderzoek wijst uit dat 50% van de huisdieren lijdt aan overgewicht. Een uitgebalanceerde voeding voor huisdieren wilt zeggen dat u als eigenaar afweegt wat ze krijgen, ook eventuele beloningen moeten in rekening worden gebracht tot de dagelijkse hoeveelheid.
Blaasproblemen
Blaasproblemen
Voornamelijk katten hebben een zeer hoge kans om blaasstenen aan te maken. Deze struviet- of calciumoxalaatstenen kunnen dan een ontsteking of obstructie veroorzaken.